Persoonlijk

irma-janssen-homeopateMijn naam is Irma Janssen, ik ben 65 jaar en vanaf 1991 heb ik een praktijk voor Klassieke Homeopathie. 
In 1980 ben ik afgestudeerd aan de Hoger Beroepsopleiding voor Verpleegkundigen en ben ik vervolgens twintig jaar werkzaam geweest als wijkverpleegkundige. Gedurende die 20 jaar heb ik naast de zorg voor zieke/gehandicapte mensen thuis ook de zorg gehad voor zuigelingen en kleuters op het consultatiebureau.

In diezelfde tijd heb ik de parttime opleiding tot Klassiek Homeopaat gevolgd. De opleiding van 5 jaar gaf inzicht in en kennis over homeopathie, filosofie, anatomie/pathologie en psychologie.

In 2005 ben ik afgestudeerd als Klassiek Homeopaat voor dieren (met name honden, katten en paarden) en behandel ik dieren met homeopathie.

Naast mens en dier behandel ik ook problemen/aandoeningen bij (kamer) planten en bomen.

Voor het complementaire veld verzorg ik medische en homeopathische bijscholingen via Ars Medica.

Tevens verzorg ik via Ars Medica de (verplichte) Medische Basiskennis (CPION accreditatie)             

Mijn lesbevoegdheid stamt uit 1997 waarin ik de opleiding tot tweedegraads leraar verpleegkunde heb gevolgd.

Als docent verpleegkunde geef ik les aan MBO-V studenten (ROC Amersfoort) op het gebied van verpleegkunde, anatomie, fysiologie en pathologie.

Om voldoende op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de homeopathie volg ik minimaal 3 dagen per jaar erkende bijscholingen. Met een aantal collega homeopaten heb ik regelmatig overleg waarin wij casuïstiek en nieuwe ontwikkelingen in de homeopathie bespreken.

Om de homeopathie elders in de wereld toegankelijk te maken ben ik langere tijd lid geweest van de HZG, Homeopaten zonder Grenzen. Deze organisatie leidt onder andere artsen, apothekers, verpleegkundigen en verloskundigen, maar ook de plaatselijke bevolking in diverse landen op zodat zij daarna zelf mensen homeopathisch kunnen behandelen. De opleiding is zo georganiseerd dat een aantal afgestudeerden na enige tijd in staat zijn zelf les te geven.

In 2020 heb ik met veel plezier de Opleiding Familieopstellingen en Rituelen van Harrie de Kruijff afgerond. Vanaf 2021 zal ik familieopstellingen verzorgen in mijn praktijk.

In 2022 heb ik de opleiding EMDR voor volwassen via de Bivt gevolgd en verzorg ik consulten met EMDR.

Irma Janssen