Persoonlijk

irma-janssen-homeopateMijn naam is Irma Janssen, ik ben 62 jaar en vanaf 1991 heb ik een praktijk voor Klassieke Homeopathie. 
In 1980 ben ik afgestudeerd aan de Hoger Beroepsopleiding voor Verpleegkundigen en ben ik vervolgens twintig jaar werkzaam geweest als wijkverpleegkundige. Gedurende die 20 jaar heb ik naast de zorg voor zieke/gehandicapte mensen thuis ook de zorg gehad voor zuigelingen en kleuters op het consultatiebureau.

In diezelfde tijd heb ik de parttime opleiding tot Klassiek Homeopaat gevolgd. De opleiding van 5 jaar gaf inzicht in en kennis over homeopathie, filosofie, anatomie/pathologie en psychologie.

In 2005 ben ik afgestudeerd als Klassiek Homeopaat voor dieren (met name honden, katten en paarden) en behandel ik ook dieren.

Als docent verpleegkunde geef ik nog les in de vakken verpleegkunde, anatomie, fysiologie en pathologie. Daarnaast verzorg ik voor het complementaire veld medische en homeopathische bijscholingen via Ars Medica.             

Mijn lesbevoegdheid stamt uit 1997 waarin ik de opleiding tot tweedegraads leraar verpleegkunde heb gevolgd.

Om voldoende op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de homeopathie volg ik minimaal 4 dagen per jaar erkende bijscholingen. Met een aantal collega homeopaten heb ik regelmatig overleg waarin wij casuïstiek en nieuwe ontwikkelingen in de homeopathie bespreken.

Om de homeopathie elders in de wereld toegankelijk te maken ben ik langere tijd lid geweest van de HZG, Homeopaten zonder Grenzen. Deze organisatie leidt onder andere artsen, apothekers, verpleegkundigen en verloskundigen, maar ook de plaatselijke bevolking in diverse landen op zodat zij daarna zelf mensen homeopathisch kunnen behandelen. De opleiding is zo georganiseerd dat een aantal afgestudeerden na enige tijd in staat zijn zelf les te geven.

Irma Janssen